• Elérhetőség

  +36-70-319-3993
  info@ingyenfenymasolo.hu
  Bemutatóterem:
  1034 Budapest
  Bécsi út 123.
  Postacím: Office Store Bt., 2500 Esztergom,
  Semmelweis u. 5.
 • Visszahívást kérek

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Mikor hívhatjuk? (Pl.: H-P 8-17 óra között)

10 hasznos fénymásolási tipp

10 hasznos fénymásolási tipp

Manapság – főként irodai munka során – nemcsak célszerű, de kötelező is elsajátítanunk a fénymásolás technikáját. Sokan, akik új munkahelyre érkeznek, elveszve érzik magukat, nem csupán az új helyzetek és kihívások miatt, de a rengeteg irodai gép miatt is, amiket meg kell tanulni kezelni.

10 hasznos fenymasolasi tipp

Íme, 10 hasznos fénymásolási tipp, főként azoknak, akiknek rendszeresen kell használniuk a fénymásoló gépet. Legyen otthoni vagy irodai feladat, ez a 10 hasznos fénymásolási tipp csak segíthet a munka gördülékenyebbé tételében.

10 általános szabály

 1. Mielőtt papírt vásárolunk, tanulmányozzuk át a következő tulajdonságokat: A papír opacitása (a fényáteresztő képesség mértékszáma). Átlátszatlanság: Akkor fontos, ha két oldalas nyomtatás szeretnénk végrehajtani.
 2. Manapság a legtöbb papír összetétele savmentes, de nem árt ennek is utánanézni. A savmentesség azért fontos, mert a dokumentumokat hosszabb ideig tudjuk megőrizni.
 3. A csomagból kivéve szintén vizsgáljuk meg a papírt; nincsenek-e rajta szakadások vagy gyűrődések. Nehogy fénymásolás közben problémát jelentsen egy hibás példány, például beakadjon a papír.
 4. Ha mindent körültekintően leellenőriztünk, helyezzük a papírokat az adagolóba és állítsuk be a fénymásolón a fénymásolni kívánt mérete. Ne feledjük el beállítani, hogy hány példányszámot szeretnénk fénymásolni.
 5. Amennyiben nem egyoldalas fénymásolást szeretnénk készíteni, akkor feltétlen állítsuk be fénymásolás előtt a kétoldalas fénymásolás lehetőségét!
 6. Fontos a megfelelő kontraszt beállítása. Egy világosabb szövegnél vagy rajznál sötétebbnek kell lennie a kontrasztnak, míg egy színes vagy fekete-fehér képnél a világosabb kontraszt a helytálló.
 7. Fénymásolónkat egy olyan helyiségbe helyezzük el, ahol kellőképpen tudjuk biztosítani a szoba szellőztetését.
 8. Ha olyan a fénymásolónk, és az adott dokumentumot kötelező úgy fénymásolni, akkor beállíthatjuk még a következőket: lapok összetűzése, lyukasztása.
 9. Ne feledjük el, hogy a fénymásolók nagyrészt a fehér és annak árnyalatait kezelik a legjobban.
 10. Egy fénymásolónál fontos az üveg tisztítása, hogy ne hagyjon foltokat a fénymásolni kívánt dokumentumon. Ne csak a foltokat, de a port is – utóbbit lehetőleg naponta – takarítsuk el a fénymásoló üvegéről, mert kellemetlen eredményeket okozhat.

A felsorolt 10 hasznos fénymásolási tipp mellett még rengeteg tanácsot lehetne adni. Ezek általános érvényű szabályok, melyeket érdemes betartani. Fontos ezek mellett megemlítenünk, hogy fénymásoló előtt nem egészséges hosszú időt eltölteni. Ezek a tanácsok ugyan egészségügyi szempontból fontosak.

 • Igyekezzünk fénymásolónkat, olyan magasságba helyeznünk, mely nem túl megterhelő gerincünk, hátunk számára.
 • Szellőztessünk gyakran, nemcsak a fénymásoló szempontjából fontos a tiszta levegőjű helyiség.
 • Igyekezzünk időnként szünetet tartani. A folyamatos munka rendkívül megterhelő lehet.

Az ember számára nemcsak a monoton munka, de az is megterhelő lehet, ha az egyik géptől a másikig kell mászkálnia. Érdemes éppen ezért vagy nekünk – amennyiben saját vállalkozásunk van –, vagy munkáltatónknak megfontolnia egy multifunkciós fénymásoló megvételét, hiszen ez egyaránt képes nyomtatni, fénymásolni, szkennelni és faxolni.

Hungarian Web Linkgyűjtemény

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*