• Elérhetőség

  +36-70-319-3993
  info@ingyenfenymasolo.hu
  Bemutatóterem:
  1034 Budapest
  Bécsi út 123.
  Postacím: Office Store Bt., 2500 Esztergom,
  Semmelweis u. 5.
 • Visszahívást kérek

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Mikor hívhatjuk? (Pl.: H-P 8-17 óra között)

Fénymásoló karbantartása

Fénymásoló karbantartása

Egy fénymásoló élettartamát nagymértékben meghatározza az, hogy milyenek az üzemeltetés körülményei. Ha kellő figyelmet fordítunk fénymásolónk karbantartására, akkor hosszú évekig tulajdonunk lehet egy jól dolgozó gép.

Fénymásoló karbantartása

Egy fénymásoló karbantartása összetett dolog. A mindennapos odafigyelés mellett is előfordulhatnak olyan problémákat, melyet már szakemberre kell bíznunk. Mikre érdemes odafigyelni, miket tehetünk a hétköznapokban, azért, hogy fénymásolónk minél hosszabb életű legyen?

Fénymásoló karbantartása a mindennapokban

Egy irodánál rendkívül fontos, hogy a fénymásoló megfelelően működjön. Ha problémák vannak vele, az akadályozza, lassítja a munkát. Ellenben ha rendszeresen figyelmet fordítunk a fénymásoló karbantartására, akkor ilyen jellegű probléma nem léphet fel.

 

Egy fénymásoló működését az is befolyásolja, hogy hányan használják és milyen gyakorisággal. Éppen ezért a fénymásoló karbantartása nem elhanyagolható kérdés. Fordítsunk rá figyelmet, mert sok bajt megelőzhetünk vele!

 

Az első és legfontosabb dolog: Áramtalanítsuk fénymásolónkat minden alkalommal, amikor tisztítani szeretnénk.

 

Ahogy időnk engedi, figyeljünk oda fénymásolónk portalanítására. Nem muszáj naponta megtennünk, de hetente érdemes. Általában a gyártó határozza meg, hogy milyen tisztítószert használhatunk fénymásolónk karbantartására. A tisztítószer mellett szükségünk lesz egy törlőkendőre is. Mindig alaposan töröljük át a fénymásolót karbantartáskor. Semmiképp ne dugjuk úgy vissza a konnektorba, hogy még nedves!

 

A portalanítás, tisztítás nem csak esztétikai szempontból fontos. Ha nincs kellően fénymásolónk karbantartva, az előbb-utóbb a dokumentumok minőségén is rontani fog. Példának okáért, amennyiben az üveglap maszatos az meg fog látszódni a fénymásolat példányán.

 

A fénymásoló papírt mindig száraz helyen kell tartani. Használat előtt nem szabad, hogy nedvesség érje, különben hullámos lehet a felülete. Nem tesz jót sem a fénymásolónak, sem a papírnak.

 

Igyekezzünk olyan helyen tartani irodai gépeinket – nyomtatót, fénymásolót, számítógépeket –, ahol jár a levegő. Sokkal kevesebb ilyen esetben a meghibásodás, a gépek sem melegednek túl.

 

Mint láthatjuk a fénymásoló karbantartása nem feltétlenül költséges dolog. Ezeket a dolgokat kis odafigyeléssel meg lehet oldani, és a fénymásoló karbantartása már nem is tűnik annyira bonyolultnak!

 

Amennyiben bármilyen technikai hibát észlelünk, forduljunk azonnal szakemberhez! Ne próbáljuk meg mi magunk megoldani a problémát, mert a dolog rosszul is elsülhet.

 

Cégünk multifunkciós fénymásolók bérbeadásával foglalkozik. Amennyiben tőlünk bérel nyomtatót, vállaljuk a teljes üzemeltetési költséget, melynek része a szervizelés is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*