• Elérhetőség

  +36-70-319-3993
  info@ingyenfenymasolo.hu
  Bemutatóterem:
  1034 Budapest
  Bécsi út 123.
  Postacím: Office Store Bt., 2500 Esztergom,
  Semmelweis u. 5.
 • Visszahívást kérek

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Mikor hívhatjuk? (Pl.: H-P 8-17 óra között)

Fénymásoló, nyomtató papírok fajtái

Fénymásoló, nyomtató papírok fajtái

Fénymásoló, nyomtató papírok fajtái

Manapság rengeteg papírfajtát kínálnak a nyomtatáshoz illetve a fénymásoláshoz. Sokszor nehezen választunk a különböző fénymásoló, nyomtató papírok fajtái közül. Ha nem vagyunk szakértői a témának, általában a fénymásoló, illetve a nyomtató kiválasztása sem egyszerű feladat. Íme, néhány tipp, hogy mi alapján válasszuk ki a megfelelőt a fénymásoló, nyomtató papírok fajtái közül.

nyomtató fénymásoló papír fajtái


Fénymásoló, nyomtató papírok fajtái – Az egyszerű választás

Nyomtatás, illetve fénymásolás előtt tisztáznunk kell magunkban, hogy milyen végeredményt szeretnénk kapni. Mekkora méretű papírra van szükségünk, fontos a fényerő, a papír súlya. Minél nagyobb a papír súlya, annál vastagabb a papír. A vastagabb papír jobb eredményeket produkál. A fénynél hasonló a helyzet, minél fényérzékenyebb az anyag, annál kontrasztosabb lesz a nyomtatott, fénymásolt dokumentum. Egy világosabb felületű papírlappal jobb minőséget tudunk létrehozni.

A megfelelő papír kiválasztása a fénymásoló, nyomtató papírok fajtái közül, eredményezi az olvashatóságot, a tiszta, éles képet.


Matt nyomtatópapír

Ez a papírfajta alkalmas leginkább a mindennapi használatra. Olyan réteggel van bevonva a papír, mely a gyors száradást eredményezi, ezáltal nem lesz elmosódás vagy hiba a papíron.


Fényes nyomtatópapír

Ez a papírfajta a fénymásoló, nyomtató papírok fajtái közül fényképek nyomtatására is alkalmas. Éles és élénk színeket ad vissza. Vigyáznunk kell, hogy nyomtatás után hagyjunk időt a száradásra, nehogy sérülés érje a nyomtatott képet. A fényes nyomtatópapír fajták közül van kimondottan fotók nyomtatására is kialakított papír, amely még jobb képet eredményez. A fotópapír azért jobb, mert sokkal gyorsabban szárad, mint a sima fényes nyomtatópapír.


Fényes, fehér nyomtatópapír

Ezt a papírfajtát arra tervezték, hogy mindkét oldalára lehessen nyomtatni. Az eredmény tiszta, átlátható lesz, nem okoz olvashatatlanságot, ha szöveg nyomtatásáról beszélünk.


Végtelenített (leporelló) papír

Leginkább mátrix nyomtatókhoz ajánlott a használata. Egy példányos vagy önátírós papírforma.


Kartonpapír

Keményebb felületre való nyomtatásra, például képeslapok, névjegykártyák nyomtatására.


Vannak speciális papírformák is, melyeket kimondott nyomtatótípusokhoz ajánlanak. A leggyakoriabbak, a tintasugaras papír és a lézer papír.

Fontos, hogy mindig az alapján válasszunk papírt, amely nyomtatónkhoz is megfelel. A legtöbb esetben ez fel van tüntetve a nyomtató leírásában, illetve ajánlják a nyomtató megvásárlásakor. Ha nem, akkor mindenképpen kérdezzünk rá!

A fenti példák egyaránt alkalmazhatóak a fénymásolósokra is. Gondoljuk át mindig, hogy milyen eredményt szeretnénk, mire alkalmas nyomtatónk illetve fénymásolónk.

Amennyiben egyszerre több gépen is dolgozunk, érdemes beruházni egy multifunkciós nyomtatóra, mely egyszerre látja el a nyomtatás, fénymásolás és faxolás feladatát. Így mindig tudhatjuk, hogy melyik papír a legalkalmasabb a kívánt eredmény eléréséhez.


Cégünk multifunkciós nyomtatók, fénymásolók bérbeadásával foglalkozik. Tekintse meg a nyomtató bérlésre vonatkozó ajánlatunkat.

Bármilyen kérdés merül fel Önben, forduljon hozzánk bizalommal!


Kép: khunaspix, FreeDigitalPhotos.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*