• Elérhetőség

  +36-70-319-3993
  info@ingyenfenymasolo.hu
  Bemutatóterem:
  1034 Budapest
  Bécsi út 123.
  Postacím: Office Store Bt., 2500 Esztergom,
  Semmelweis u. 5.
 • Visszahívást kérek

  Név

  Email cím

  Telefonszám

  Mikor hívhatjuk? (Pl.: H-P 8-17 óra között)

Nyomtatók

Nyomtatók

A nyomtató olyan hardver, melynek feladata, hogy megjelenítse a digitális adatokat papíron. Annál jobb lesz a kép minősége, minél sűrűbben állnak egymás mellett a képpontok és minél kisebb rajzolatot adnak. Gyorsan fejlődő világunknak ma már nélkülözhetetlen kellékei a nyomtatók.

De mit is kell tennie, hogy egy kifogástalan minőségű, megbízható nyomtató kerüljön a birtokába? Manapság, amikor már annyiféle típusból választhatunk, érdemes kicsit részletesebben áttekintetünk a lehetőségeket, hogy beruházásunk megtérüljön.

nyomtatok-ingyenfenymasolo

A nyomtatók fajtái: ütő és nem ütő nyomtatók

Ütő nyomtatók

Elve már az írógépek használata óta ismert. Tű segítségével a festékszalagon keresztül helyezi a különböző karaktereket, jeleket a papírra. Az ütő nyomtatók előnye az, hogy egyszerre több példányban is képesek nyomtatni. Igen olcsó eljárás és anyagi szempontból sem megterhelő az üzemeltetése. Hátránya, hogy nagy zajt okoz, lassú a nyomtatási sebessége és viszonylag rossz minőségben nyomtat. Ide tartoznak a mátrixnyomtatók, margarétafejes nyomtatók, sornyomtatók, gömbfejes nyomtatók és az íróhengeres nyomtatók.

Nem ütő nyomtatók

A nem ütő nyomtatók népszerűségüket annak köszönhetik, hogy folyamatosan nőtt az igény a tökéletes képalkotás iránt, és ettől ugrásszerű fejlődésnek indultak. Ebben az esetben a tinta felvitele fújással vagy nagy nyomású hengerléssel történik, így létrehozva a dokumentumot. Előnyük, hogy ezáltal csendessé váltak a berendezések, hátrányuk, hogy egyszerre csak egy példány nyomtatására képesek. Nem ütő nyomtatók például a termonyomtatók és a rajzgépek.

Képalkotás szerint megkülönböztethetünk lézer- és tintasugaras nyomtatókat.

A tintasugaras nyomtató a háztartások egyik legelterjedtebb típusú nyomtatójává vált. A nyomtatást festékpatron teszi lehetővé. A festéket a nyomtatópatron tárolja, ezen kisebb fúvókák helyezkednek el. A festék a megfelelő helyre szóródik ki a patronból a papírra, így létrehozva a nyomtatni kívánt ábrát. Sebessége 20-300 karakter / perc. Felbontása átlagosan 300 dpi, de előfordulhat ennél magasabb érték is. Hátránya, hogy a festékpatronok ára viszonylag magas.

A lézernyomtató képalkotása henger segítségével történik. A henger fényérzékeny anyaggal van bevonva és elektromosan feltöltve. A nem fehér pontokat lézersugár jelöli, és ahol a lézersugár a hengerhez ér, az a terület semleges lesz. Amikor a henger már érintkezik a festékkel, akkor azokon a helyeken, ahol érte a lézersugár, a festék megtapad, így kerülve át a papírra. A lézernyomtató képminősége a legjobbak között van számon tartva és ehhez viszonyítva ára viszonylag alacsony. Sebessége rendkívül gyors.

Multifunkciós nyomtatók – mindent egy kézből!

Az utóbbi években, különösen az irodai felhasználás terén, egyre népszerűbbé váltak a multifunkciós nyomtatók, melyek egyszerre több feladat elvégzésére is képesek.

Ezek használata rendkívül praktikus, így tökéletes választás cégek, magánvállalkozók számára, mivel – praktikus, többfunkciós alkalmazási lehetőségei révén – jelentősen felgyorsítja a munkát és használata is igen könnyű. A multifunkciós nyomtatók, fénymásolók képesek egyszerre nyomtatni, fénymásolni, szkennelni, sőt olyat is találhatunk, mely faxolni is tud. Típuson belül tulajdonságaik eltérhetnek, ezért érdemes alaposan utánajárni mi számunkra a legmegfelelőbb választás.

Cégünk nyomtatók bérbeadásával foglalkozik, ha érdekeli a lehetőség további információkat a következő linken talál.

 
Kép: Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*